Cautare

5155 de rezultate pentru "caz penal" (3.20 secunde)
Plenul Senatului a adoptat ieri, în unanimitate, cu 83 de voturi, cererea de reexaminare transmisa de presedintele Traian Basescu privind modificarile aduse la Codul de Procedura Penala si la Codul Penal.Senatorii au decis ca înregistrarile ambientale sau accidentale efectuate de catre parti sau de alte persoane, nu constituie mijloace de proba, cu exceptia infractiunilor contra persoanei, a patrimoniului, a actelor de coruptie sau de crima organizata.
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a somat vineri OTV pentru ca in emisiunea "Dan Diaconescu Direct" s-a difuzat un material electoral de sustinere a lui Cozmin Gusa, candidatul PIN la Primaria Capitalei, care aduce acuzatii de ordin penal si moral celorlati candidati la Primarie.
Treizeci si una de persoane din Galati sunt cercetate penal de Politie dupa ce s-a constatat ca au votat fara sa fie inscrise pe listele electorale permanente, cu complicitatea unor membri ai sectiilor de votare.
In virtutea principiul afirmat de Constitutia Romaniei, conform careia toti cetatenii sunt egali in fata legii, PSD propune eliminarea oricarei imunitati sau proceduri speciale prevazute de legislatia actuala in materie de drept penal in privinta demnitarilor statului roman.
El daca se urca beat la volan si calca pe cineva pe trecerea de pietoni, el nu raspunde penal in niciun fel pentru ca are imunitate absoluta", a declarat fostul premier.
El a amintit ca Executivul a decis sa retraga din Parlament Codurile, precizand ca este vorba despre Codul penal, Codul de procedura penala, Codul de procedura civila si Legea de executare a pedepselor.
Cei doi sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual si uz de fals, infractiuni sanctionate de Codul Penal cu pana la cinci ani de inchisoare. ... 253 indice 1, alineat 1 Cod Penal, care sanctioneaza infractiunea de conflict de interese.
Afaceri ilegale Înainte de a ajunge la Ministerul Educatiei si de a ocupa inalte functii publice, Mihnea Costoiu a facut afaceri care au constituit obiectul unor dosare penale, fiind chiar cercetat penal, dar a scapat basma curata.
„Pana acum un minut, domnul Iancu nu si-a depus demisia".Reamintim ca doljeanul Constantin Iancu, numit saptamana trecuta, la propunerea PD-L, in fruntea ANIF, a anuntat sambata ca isi va da luni (ieri - n.r.) demisia din acest post, in urma scandalului de presa izbucnit pe seama dosarului penal in care este cercetat pentru rapire, pentru a nu aduce prejudicii partidului care l-a sprijinit.PNL stia de dosarul penalCat timp a fost in PNL, Constantin Iancu ar fi fost interesat de promovare cu orice pret, a declarat ieri presedintele PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea.
Fostul premier Tariceanu si senatorul Puiu Hasotti considera drept inacceptabila campania publica prin care PD-L si presedintele Basescu ar incerca sa convinga societatea romaneasca sa accepte procedura asumarii raspunderii guvernului pentru reforma Codurilor penal, de procedura penala, civil si de procedura civila.
Deputatul PSD de Braila Cristian Rizea (foto) este urmarit penal pentru neglijenta in serviciu, in cursul zilei de ieri fiind audiat ca martor in aceasta speta omul de afaceri Ionut Negoita, fratele deputatului Robert Negoita.
Nepasarea autoritatilor romane fata de demersurile facute de societatea civila pentru oprirea procedurilor de adoptare a celor patru coduri - penal, civil, de procedura penala si civila - a determinat ieri cele 26 de organizatii neguvernamentale care formeaza Coalitia "Opriti codurile" sa faca un nou pas:
Plenul Consiliului Economic si Social a discutat in sedinta de saptamana trecuta avizarea unor proiecte de acte normative, printre care si cele ale codurilor civil, penal, de procedura civila si penala, in lipsa neindeplinirii cvorumului necesar luarii unei hotarari consemnandu-se parerile vorbitorilor, reprezentanti ai guvernului, sindicatelor si patronatelor.
Ziarist apoi preot, cercetat penal in 7 dosare, devenit comisar general al unei struto-camile nonguvernamentale alintata Comisariatul pentru Societatea Civila (CSC), avocat, mason, realizator de televiziune, doctor in parapsihologie (?), decorat cu Crucea Dobrogei de catre IPS Teodosie, fin de cununie al lui Petre Roman, om de afaceri si militant pentru drepturile omului, toate la doar 33 de ani.
Mircea Rusmanica si Eugen Romanescu sunt urmariti penal de magistratii militari de la DNA dupa ce, in 2007, le-a cerut celor din comisia de examinare de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea favorizarea mai multor cunoscuti de-ai lor in legatura cu promovarea unui examen.
Codul Penal si Codul Civil vor intra in vigoare, in noua forma, la 1 octombrie 2011, potrivit proiectelor de lege pentru punerea in aplicare a celor doua Coduri, aprobate miercuri de executiv.
Cu toate ca este judecat pentru santaj, avand deja o hotarare de condamnare in buzunar, el vrea inapoi in fruntea ITM, unde le-ar fi sef celor doi inspectori care au depus marturie impotriva sa in dosarul penal.
Mai grav, chiar Guverul - despre care nu am aflat inca ce propunere de revizuire i-a trimis presedintelui, nu mai este de acord cu el insusi si nici cu El si propune un proiect de lege care sa modifice Codul penal.
Care sunt primele prioritati ale partidelor parlamentare pentru sesiunea Legislativului care incepe in februarie Legea sanatatii, cea de aplicare a Codului Penal si finalizarea Codului rutier sunt principalele prioritati legislative ale Partidului Democrat Liberal pentru sesiunea parlamentara care incepe in februarie, in timp ce progresistii afirma ca importanta este legea privind taxa de solidaritate.
Destule noutati din Codul penal erau straine de inclinatiile cele mai recente ale societatii tot mai ingrijorate de cresterea infractionalitatii. ... Aceste propuneri merg vadit impotriva tendintelor din noul Cod penal.
google-analytics.com